Verschil Mannen en Vrouwen Hersens

Ik stuitte laatst op deze video “lach je weg naar een betere relatie” op YouTube en  naast dat ik goed gelachen heb, heb ik ook echt wat opgestoken! In de video worden de mannen en vrouwen hersens over het algemeen getrokken. Het is dus niet altijd zoals hieronder staat beschreven, het kan ook andersom zijn.

In totaal meer dan 4 uur kijkmateriaal dus ik dacht ik maak er een samenvatting van. Wellicht ook interessant voor andere mensen en dus op mijn website gezet.

Verschil vrouwen hersens en mannenhersens

Vrouwen

Bij vrouwen is alles verbonden met emotie en kunnen daardoor beter details onthouden en kunnen ook beter multitasken dan mannen.

Vrouwen in tegenstelling tot mannen kunnen niet aan niets denken en gaan daarom ook anders met stress om, namelijk erover te praten. Een vrouw heeft dan het liefst alleen dat er geluisterd wordt en er hoeft niet eens zozeer een oplossing te komen. Mannen willen altijd alles oplossen en hun beste oplossing is er niet aan denken. Maar dit werkt dus niet.

Wanneer het gaat om seks zijn vrouwen iets ingewikkelder. Het hart moet eerst veroverd worden voordat er (goede) seks is voor de vrouw waar zij ook van geniet.

Vrouwen houden meer van emotie in een film.

Mannen

Bij mannen is alles in vakjes, we hebben een vakje voor alles en kunnen daarom ook beter focussen op 1 ding dan vrouwen.

Ook hebben we een vakje waar lekkerlijk niets inzit en we gaan het liefst naar dit vakje waarbij we aan niks kunnen denken. Dit is hoe we ontstressen t.o.v vrouwen. Vrouwen willen erover praten en wanneer een vrouw van een man houd en ziet dat de man gestressed is dan is haar beste oplossing erover praten. Maar het beste is om de man met rust te laten.

Wanneer het gaat om seks zijn mannen simpel. De manier naar de man zijn hart is zijn “happy place”. Doe het daar goed en je hebt zijn hart.

In films houden mannen meer van actie, geweld.

Hoe laat een vrouw een man iets doen

 1. Herhaal je vraag vaker dan één keer.
 2. Niet op een beledigende toon vragen. Mannen steken dan hun hakken in het zand, vrouwen doen dit vaak omdat het vaak wel bij hun zou werken.
 3. Train de man met positieve beloningen als hij iets heeft gedaan. Mannen houden van waardering.
 4. Onderhandel met de man, beste manier is met seks (shocker)

Waarom doet hij/zij dat?

Deze video gaat over elkaar leren te begrijpen. Iedereen is uniek en daarom is het belangrijk te weten hoe de andere persoon in elkaar steekt.

In de video worden mensen in vier eilanden gecategoriseerd:

 • Controle eiland
  • Willen het klaar krijgen
  • Houden van woorden als doelen, opgelost, achieved.
  • Willen graag waardering voor wat ze doen terwijl juist mensen vaak het tegenovergestelde doen.
 • Fun eiland
  • Willen dat mensen om hun lachen en willen de spotlight.
  • Houden van woorden als lachen, lol, fun, awesome.
  • Zijn feestbeesten.
  • Willen graag niet genegeerd worden.
 • Perfect eiland
  • Zijn vaak mensen aan het verbeteren. Dit is hun vorm van liefde.
  • Zijn mensen die heel goed zijn in hun werk, banen als architect en artiest houden deze mensen van.
  • Zijn het meest gevoelig ook al zou je dat op het eerste gezicht niet zeggen. Gooi de pijltjes niet terug. Dit is wat veel mensen vaak doen en mensen van perfect eiland kunnen dit meedragen voor de rest van hun leven.
 • Peace eiland
  • Vaak idealisten.
  • Houden van vrede en niet van confrontatie
  • Houden van woorden als chill, laid back, slim, relaxed
  • Willen gerespecteerd worden voor wie ze zijn, en wat vaak gebeurt is doordat ze zo aardig zijn, dat juist niet gebeurt wordt. Deze mensen wil je ook liever niet boos zien.

Yo mama

Sleutel voor geweldige seks? Gaat voornamelijk om de vrouw, want mannen zijn hierin vrij simpel.

Vijf sleutels voor de man:

 1. Ze heeft romantiek nodig, kleine cadeautjes, lieve woordjes, onverwachte dingetjes.
 2. Weet dat je bij de vrouw de seksuele energie moet opwekken en het komt bijna nooit uit de vrouw zelf. Vele vrouwen voelen nooit verlangen voor een man op random momenten en dat is helemaal prima. De man is vaak degene die het initiatief hierin moet nemen.
 3. Voorspel is belangrijk, dit kan langer dan 10 minuten. Het kan zelfs een hele dag duren. Probeer onvoorspelbaar te zijn zodat ze niet weet wat er gaat komen.
 4. Ze heeft privacy nodig.
 5. De belangrijkste, exclusiviteit wat eigenlijks betekent dat de verlangens van de man alleen voor haar zijn. Dat betekent dus
  1. Geen porno
  2. Geen fantasieën
  3. Niet naar andere vrouwen omkijken

Hoe blijf je in een relatie en zorg je ervoor dat je niemand vermoord

Het is belangrijk om te weten hoe mannen en vrouwen punten bijhouden als het ware. Dit is namelijk verschillend.

Mannen geven zichzelf bonus punten voor wat ze doen. Bijvoorbeeld een dag waarbij hij opstaat (500 punten), een paycheck verdient (2000 punten) niet naar andere vrouwen omkijkt (1000 punten) en direct thuiskomt heeft de man gelijk al 3500 punten verdient.

Een man denkt dan ook dat als hij thuiskomt hij lekker op de bank kan onderuit hangen terwijl de vrouw de rest van het werk kan doen.

Een vrouw kijkt hiernaar en beoordeelt dit:

 • Opstaan – 1 punt
 • Paycheck verdienen – 1 punt
 • Niet naar andere vrouwen omkijken – 1 punt

Ondertussen heeft zij zelf al iets van 13 punten wanneer de man thuiskomt omdat ze ook heeft opgestaan en gewerkt en niet naar mannen heeft omgekeken met nog 10 andere dingen.

Mannen kunnen extra punten scoren door:

 1. Kleine dingetjes te doen zoals het bed opmaken, kamer opruimen, bord eten opruimen. Afwas
 2. Kleine dingetjes geven, kleine kaartjes, rozen. Vrouwen hebben vaak ook liever 12 keer 1 roos dan 1 keer 12 rozen. Dit is voor de man ontzettend onlogisch en onefficient maar de meeste vrouwen geven het toe.
 3. Actief te luisteren naar de vrouw haar dag en met haar een nuttig gesprek aangaan. Vragen over hoe ze zich voelde bij bepaalde dingen. En sijntjes geven waardoor ze zich gehoord voelt.

Voor deze kleine dingetjes krijg je namelijk ook allemaal 1 punt en dat is het mooie.

Vrouwen kunnen extra punten scoren bij de man door:

 1. Seks (doh)
 2. Geloven in de man, #1 fan zijn van de man.

Mannen te vaak seksueel afwijzen kan leiden naar dat ze gewoon helemaal niks meer seksueel doen. Al 3 – 4 keer achter elkaar kan dat veroorzaken.

Nummer 2 is ook belangrijker dan vele vrouwen zich beseffen. Wanneer een vrouw vaak de ideeën en dromen van de man afkraakt of reageert met dat lukt toch niet leert de man om het er niet meer over te hebben. En dit is erg gevaarlijk want als een andere vrouw dan wel die waardering geeft dan kan dat een reden zijn voor de man om vreemd te gaan. Mannen gaan meer vreemd om emotionele redenen dan seksueel.

Algemene feiten

Het is gezond om condities te zetten in een relatie. On conditionele liefde klinkt mooi maar dat is het niet, het verwoest. Geef je kind on conditionele liefde en wat gebeurt er?

Het is onderzocht dat mannen die single blijven gelijk staat aan het roken van 2.5 sigaretten per dag. Het is heel ongezond om single te zijn.

Getrouwde mensen hebben over het algemeen betere seks, betere relaties en meer geld. Bij de mannen komt dit omdat ze een handboek hebben in relaties, namelijk de vrouw.

In films is er wel een gelijk thema wat zowel de mannen als de vrouwen mooi vinden. Namelijk dat aan het einde van de film de held teruggaat voor het meisje. Dit geeft een belangrijke boodschap aan mannen, namelijk dat je je avonturen moet beleven, je doelen moet achterna gaan. Maar vergeet niet het meisje.

Vaak raak je verliefd op iemand die het tegenovergestelde is van je en overtijd raken mensen hieraan geïrriteerd en proberen vaak de ander te veranderen naar zichzelf. Dit verwoest veel relaties.

Wanneer mannen voor het eerst seks hebben maken de een soort van mentale foto’s in hun hoofd van dat moment en proberen dat moment opnieuw te beleven. Dit is psychologisch bewezen en dit is waarom het een goed idee is om te wachten met seks totdat je echt iemand hebt waarop je echt verliefd bent want dan gaat het niet om de lust maar om het meisje.

De vrouw maakt ook foto’s maar niet zozeer tijdens de seks maar na de seks. Wat gebeurt er daarna en als de eerste ervaringen slecht zijn en er gebeurt bijvoorbeeld helemaal niets na de seks. Geen knuffelen en geen liefde. Dit zorgt ervoor dat vrouwen de verbinding maken dat seks niks betekent.

Het is ook aangetoond dat hoe meer partners een vrouw heeft des te minder oxytocine, de verbinding chemicaliën de vrouw aanmaakt. En dus per partner minder verbinding voelt. Het is hetzelfde stofje dat wordt aangemaakt na bevalling en tijdens borstvoeding.

Mannen en vrouwen die hier slechte ervaringen mee hebben, hebben het over het algemeen erg lastig met liefde en relaties.

Als laatst

Er is een soort resetknop voor relaties. Het is elkaar vergeven voor de dingen die je hebt of niet hebt gedaan. Dat betekent niet dat je het vergeet of dat het niet meer pijn doet. Het betekent dat je er niet meer over praat of dat je iemand er op afrekent, het gebruikt als chantage of wat dan ook. Vergeven is dus ook geen emotie, het is een actie.

Veel mensen zullen het oneens zijn met deze tekst en wat er in de video wordt beweert en ik had zelf ook een paar dingen waar ik het niet helemaal mee eens ben. Maar doe er je voordeel mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *