2018 voor mij met Bamboe Marketing en vooruitblik 2019

Op deze pagina is te lezen wat de belangrijkste gebeurtenissen waren voor mij met Bamboe Marketing in het afgelopen jaar. Het geeft ook aan waar ik mee bezig ben, dus mocht je mogelijke samenwerkingen zien. Hoor ik dat graag!

Begin Bamboe Marketing

Vrij belangrijke highlight.. aan het begin van dit jaar werd de handelsnaam J.Sikkes Online Marketing Advies gewijzigd naar Bamboe Marketing! Hier waren meerdere redenen voor en ja de meest voor de hand liggende is omdat het beter klinkt dan J.Sikkes Online Marketing Advies.. De naam begon eigenlijks met de video van Les Brown over de Chinese Bamboe Tree, die nu op de homepage staat, hier is de video nogmaals mocht je het nog niet hebben gezien:

https://www.youtube.com/watch?v=ASAU1KJcp6I

Bamboe is de snelst groeiende plant ter wereld en een duurzaam bouwmateriaal. Vanaf het begin dat ik begon met ondernemen heeft groei centraal gestaan voor mijzelf en voor mijn klanten en sinds 2015 ben ik steeds meer met duurzaamheid gaan doen. Hoe meer ik nadenk over de naam Bamboe Marketing hoe blijer ik ervan wordt omdat het perfect past bij de visie die ik voor ogen heb. Namelijk de visie van een toekomst waar we ons geen zorgen hoeven te maken dat de planeet mogelijk onbewoonbaar wordt. De missie van Bamboe Marketing en van mij is om er alles aan te doen om dit voor elkaar te krijgen.

Er waren twee producten waarop ik me heb gefocust afgelopen jaar.

  1. Hulp bij adverteren op Google via Google Ads (toen nog Google AdWords) en;
  2. het analyseren van online marketing via Google Analytics en op basis daarvan advies geven.

Bamboemarketing.nl live

Wel eens je eigen website gemaakt? Ik kan je vertellen, dat is best lastig maar naar mijn mening wel leuk werk. Het heeft even geduurd voordat ik de dingen had zoals ik wou maar toen ik eenmaal klaar was en op publiceren drukte was het resultaat ongeloofelijk. Gelijk tientallen offerte aanvragen, al in de eerste twee weken.. Mensen zaten te springen!

Nee maar even serieus. Dat was leuk geweest maar zo werkt het niet. Niet in 2018 in ieder geval, ik wist dat het livegaan van de website slechts de eerste stap was. Sinds de livegang zijn er meer dan 450 updates geweest (grote en kleine). Dit is dus bamboemarketing.nl v451.

Nieuwe klanten en partners

Veel van de klanten die ik al had vanuit Presio en J.Sikkes Online Marketing Advies gingen simpelweg mee naar het nieuwe bedrijf. Alleen de naam en de diensten veranderden. Als er diensten werden gevraagd die ik voorheen wel deed, nam ik die opdrachten nog wel aan. Bij deze opdrachten besteedde ik alles behalve de communicatie uit.

De nieuwe klanten die erbij zijn gekomen hebben producten die met MVO te maken hebben. Een voorbeeld is Join-The-Pipe die duurzame waterflessen maakt en voor elke aankoop er één weggeeft aan kinderen in Afrika.

Voor een actueel beeld van alle klanten kun je deze pagina bezoeken.

MVO Gids

Op de promotiedagen in Drenthe kwam ik in aanraking met de MVO Gids een initiatief vanuit de MVO Alliante (Noord-Nederland). Voor de duidelijkheid, MVO staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen oftewel duurzaam ondernemen.

De MVO Gids is simpel uitgelegd een app waar men evenementen, nieuws en MVO bedrijven kunnen ontdekken. Iedereen kan zich gratis aanmelden op deze app. Om als bedrijf in de app te kunnen staan moet het aangeven wat het nu doet met MVO op het gebied van people, planet en profit en wat hun doelstellingen zijn voor de toekomst. Wanneer de aanmelding is goedgekeurd krijgt het bedrijf een MVO Certificaat en worden de ingevulde gegevens weergegeven op de app.

Bamboe Marketing is sinds Juni een partner van de MVO Gids en sindsdien heb ik een bedrijfsplan geschreven voor de MVO Gids en is Bamboe Marketing aangewezen om de app te mogen vertegenwoordigen in Friesland.

Greennova

Wat is lastiger dan één website maken voor jezelf? Twee websites maken voor jezelf! Dat is nou precies wat ik gedaan heb met Greennova (kort voor green inNOVAvations).

Greennova is een webshop en blog voor duurzame producten, initiatieven en diensten. De website is nog niet af, er wordt momenteel onderhandelt met verscheidene leveranciers van duurzame producten. De producten van deze leveranciers moeten vervolgens toegevoegd worden. Wanneer dat klaar is moeten de productpagina’s geoptimaliseerd worden en daarna is het pas tijd om de markt te betreden.

Naar schatting zal dit halverwege 2019 zijn.

Stagiair

Vanaf September had Bamboe Marketing zijn eerste stagiair. Ik had al eerder stagiairs mogen begeleiden vanuit Presio, maar had het nog nooit alleen gedaan. Vanaf het eerste gesprek wist ik al dat hij veel meerwaarde ging bieden, hij wil namelijk ook zelf als ZZP’er gaan werken in de toekomst. De intrinsieke motivatie kon ik gelijk merken en daarom had ik hem aangenomen.

Ik had het anders aangepakt dan bij vorige stagiaires. Ik gaf taken met strakke deadlines en wanneer hij alle taken had gedaan was hij klaar voor de dag en kon hij doen wat hij zelf wou. Het resultaat daarvan was echt geweldig. Hij heeft bijna alles (niemand is perfect) binnen de deadlines opgelevert en heeft zelf ontzettend veel geleerd van online marketing.

De stageperiode is alweer afgerond maar er zijn afspraken gemaakt om de samenwerking voort te zetten, beginnend bij een aantal werkzaamheden voor Greennova.

Duurzame Innovatie Challenge

In Oktober werden er drie duurzame innovatie dagen georganiseerd in Friesland. Bij elk van deze dagen waren er vijf bedrijven die een vraag hadden omtrent duurzaamheid. Per bedrijf werden er een aantal groepen gevormd om een antwoord op de vraag te bedenken.

Door dit evenement kwam ik aanraking met een paar belangrijke spelers op het gebied van duurzaamheid in Friesland en ontwikkelde ik het idee om het product van Bamboe Marketing te veranderen.

Aandeelhouders

Niet alleen een highlight van dit jaar maar voor mijn hele carriere als ondernemer in de online marketing. Een kans der kansen die vanaf September begon te spelen. Ik raakte in contact met een voormalig eigenaar van een online marketing bureau met 18 medewerkers en nu zelfstandig online data analist met meer dan 10 jaar ervaring.

Hij en een samenwerkingspartner die al meer dan tien jaar specialiseert op Google Ads zijn van plan om een nieuw bedrijf te starten. Ik was een kandidaat om de directeur van dit nieuwe bedrijf te worden waarbij we ieder 30% van de aandelen zouden bezitten.

Ik heb besloten om dit plan niet door te zetten omdat ik kies voor de vrijheid van het hebben van een eigen bedrijf en omdat ik me dan volledig kan focussen op mijn visie. Ik ga alsnog samenwerken met hun maar dan via mijn nieuwe producten.

Product wijziging

Vooral door wat er in de afgelopen drie maanden is gebeurt, heb ik besloten om de dienstverlening te veranderen. Vanaf nu levert Bamboe Marketing complete ontzorging van online marketing voor duurzame bedrijven.

Dit omdat ik inzie dat dit vaak foutgaat voor het MKB. Er mist vaak een partij die de brug vormt tussen verscheidene specialiten en de klant. Een partij die verantwoordelijk is voor het gehele online marketing proces van een klant en een sterk netwerk van specialisten.

Voor een uitgebreide uitleg, bekijk deze pagina.

2019 en verder

Aangekomen bij nu, wat er te wachten staat? Ik heb het gevoel dat het nu pas echt begint, dat dit het juiste spoor is voor Bamboe Marketing en voor mij.

Voor het volgende jaar staat het volgende op de planning:

  1. Tussen de 15 en 20 MVO bedrijven compleet ontzorgen van online marketing.
  2. Het vormen van sterke samenwerkingen met online marketing specialisten op elk vakgebied van online marketing.
  3. Het maken van een complete online marketing gids samen met specialisten die ik leer kennen.
  4. Greennova live en de eerste verkopen maken.
  5. Het aansluiten van minstens 100 bedrijven voor de MVO Gids in Friesland.
  6. Sterke groei van naamsbekendheid en netwerk voor Bamboe Marketing door social media, bloggen en zoekmachine optimalisatie.

Dat was beknopt mijn ondernemersjaar! Meer details weten of ergens anders over praten? Dat kan altijd! Bel maar naar 0655397818 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *